W naszej kuchni wykorzystujemy świeże, sezonowe składniki dostarczane przez zaufanych hodowców i producentów.
INFORMAL KITCHEN TASTES
SŁODKOŚCI POLECANE PRZEZ NASZEGO CUKIERNIKA
BEZY, MUSY, TARTY, DROŻDŻÓWKI
SZCZEGÓŁY W KARCIE I U KELNERÓW
PRZYSTAWKI
-
Focaccia z rozmarynem i sosem pomidorowym (szynka parmeńska+7 zł)
19 zł -
Frytki z batatów (sos do wyboru: pomidorowy a’la vodka, majonezowy z papryczkami jalapeno, mus z awokado)
29 zł -
Bruschetta z wątróbką i grzybami w sosie śmietanowym
44 zł -
Śledź na pumperniklu z kompresowana cebula , kruszonka piernikowa , figa i oliwa koperkowa
43 zł -
Bruschetta z musem z awokado, pomidorkami cherry i mozzarellą
35 zł -
Przegrzebki na musie z awokado z kawiorem i chrupiącym kalafiorem
49 zł -
Krewetki w sosie winno-maślanym z pastą Ajwar i chorizo (7 sztuk)
45zł -
Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym zadymiany dymem wiśniowym
45 zł -
Carpaccio wołowe na musie chrzanowym z parmezanem i oliwą truflową
47 zł -
Deska serów i wędlin z oliwkami
85 zł
SAŁATY
-
Sałata Cezar z kurczakiem / krewetkami z bekonem i parmezanem
43 zł / 47 zł -
Sałata z dynią Hokkaido, burakiem, gorgonzolą i sosem z owoców leśnych
42 zł -
Hummus z grillowanymi warzywami , serem hallumi i oliwa lubczykowa
39 zł
ZUPY
-
Żurek z jajkiem i kiełbasą
27 zł -
Krem z buraka z kozim serem
23 zł
DANIA GŁÓWNE
-
Burger InFormal z frytkami i sosem Aioli (jajko / bekon / ser + 5 zł)
wołowina Angus, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula, sos musztardowy i BBQ
42 zł -
Burger z grillowanym serem hallumi , warzywami , frytkami i sosem zurawinowym
38 zł -
Orientalne tofu z ryżem jaśminowym na warzywnym spaghetti, sezamem i orzechami
39 zł -
Polik wołowy w sosie winnym z purée chrzanowym ,warzywami i szpinakiem blanszowanym
59 zł -
Noga kaczki z kopytkami szpinakowym , buraczkami i sosem wiśniowym
65 zł -
Pierś kurczaka zapiekana z bakłażanem i mozzarellą z kuskusem i sosem pomidorowym a’la vodka
43 zł -
Sandacz na czarnym risotto z warzywami i sosem cytrynowym
69 zł -
Stek z tuńczyka z brokułem szparagowym i ziemniakami francuskimi
95 zł -
Stek z polędwicy wołowej z purée truflowym, szpinakiem blanszowanym i sosem pieprzowym
105 zł -
Antrykot wołowy z grillowanymi warzywami i truflowymi ziemniakami
120 zł
MAKARONY
-
Ravioletti z gęsiną, dynią, jarzębiną, gruszką i sosem maślanym
45 zł -
Fettuccine z guanciale i borowikami w emulsji winno-maślanej
47 zł -
Spaghetti frutti di mare w sosie śmietanowo-pomidorowym
49 zł
PIZZA
-
Margherita (sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan)
27 zł -
Chorizo (sos pomidorowy, mozzarella, chorizo, gorgonzola, czerwona cebula)
40 zł -
Quattro Formaggi (sos śmietanowy, gorgonzola, mozzarella, camembert, parmezan, rukola)
42 zł -
Prosciutto (sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, parmezan)
37 zł -
Bufala (sos pomidorowy, mozzarella, mozzarella di Bufala, rukola)
41 zł -
Diavola (sos pomidorowy, mozzarella, peperoni, salami picante, bazylia, chili, parmezan)
42 zł
DESERY
-
Tarta Tatin z lodami słony karmel
25 zł -
Fondant czekoladowy z sosem słony karmel i lodami waniliowymi
29 zł
DODATKI
-
Marchewka na maśle z miodem i chili
10 zł -
Blanszowany jarmuż
10 zł -
Cukinia grillowana z parmezanem
12 zł -
Mix sałat
10 zł -
Warzywa na parze
17 zł -
Ziemniaki purée
10 zł -
Ziemniaki purée z masłem truflowym
16 zł -
Frytki domowe (sos: Aïoli, Barbecue)
14 zł -
Ryż jaśminowy
11 zł -
Dodatkowe pieczywo
6 zł -
Masło
5 zł -
Parmezan
5 zł -
Sos (do wyboru): pieprzowy, winny, Bearnaise
8 zł
Do rachunku doliczone zostanie 10 % serwisu.
Zamów Online
✻