W naszej kuchni wykorzystujemy świeże, sezonowe składniki dostarczane przez zaufanych hodowców i producentów.
INFORMAL KITCHEN TASTES
SŁODKOŚCI POLECANE PRZEZ NASZEGO CUKIERNIKA
BEZY, MUSY, TARTY, DROŻDŻÓWKI
SZCZEGÓŁY W KARCIE I U KELNERÓW
PRZYSTAWKI
-
Focaccia z rozmarynem i sosem pomidorowym (szynka parmeńska+7 zł)
19 zł -
Frytki z batatów (sos do wyboru: pomidorowy, majonezowy z papryczkami jalapeno, mus z awokado)
29 zł -
Bruschetta z wątróbką i grzybami w sosie śmietanowym
44 zł -
Bruschetta z buratta, kolorowymi pomidorami, pesto i świeżą bazylią
47 zł -
Pierogi ruskie z okrasa z cebuli , kwaśną śmietaną i szczypiorkiem
42 zł -
Zapiekana ośmiornica z ziemniakiem, suszonym pomidorem, oliwkami i parmezanem
55 zł -
Przegrzebki na salsie z avocado i mango, granatem, kolendrą, ikrą ryby i pudrem z hibiskusu
53 zł -
Krewetki w sosie winno-maślanym z pomidorkami cherry i z solirodem (7 sztuk)
57zł -
Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem przepiórczym zadymiany dymem wiśniowym
45 zł -
Carpaccio wołowe na musie chrzanowym z parmezanem i oliwą truflową
49 zł -
Deska serów i wędlin z oliwkami
95 zł
SAŁATY
-
Sałata Cezar z kurczakiem / krewetkami z bekonem i parmezanem
43 zł / 47 zł -
Sałatka z pieczonym kozim serem, burakami, karmelizowanymi orzechami, owocami i sosem żurawinowym
45 zł -
Hummus z grillowanymi warzywami , serem hallumi i oliwa lubczykowa
41 zł
ZUPY
-
Bulion z mięsnym tortellini i natką pietruszki
27 zł -
Krem z białych warzyw z chipsem ze spinaty i oliwą porową
25 zł
DANIA GŁÓWNE
-
Burger InFormal z frytkami i sosem Aioli (jajko / bekon / ser + 5 zł)
wołowina Angus, sałata, pomidor, ogórek kiszony, czerwona cebula, sos musztardowy i BBQ
44 zł -
Burger z grillowanym serem hallumi , warzywami , frytkami i sosem zurawinowym
41 zł -
Stek z kalafiora z ziemniakiem pieczonym, spaghetti warzywnym i sosem mango-marakuja
45 zł -
Polik wołowy w sosie winnym z purée chrzanowym ,warzywami i szpinakiem blanszowanym
61 zł -
Pierś z kaczki z kluskami śląskimi, karmelizowaną figą i marchewką, sos jeżynowy
75 zł -
Pierś kurczaka zapiekana z bakłażanem i mozzarellą z kuskusem i sosem pomidorowym a’la vodka
43 zł -
Halibut na szafranowym risotto z warzywami i sosem krewetkowo-cytrynowym
73 zł -
Łosoś norweski z warzywami i ziemniaczano-serowymi kulkami, sos holenerski
75 zł -
Stek z polędwicy wołowej na lawie z puree ziemniaczanym, fasolka szparagowa
115 zł -
Antrykot wołowy z grillowanymi warzywami i truflowymi ziemniakami
125 zł -
Ośmiornica na lawie z salsą paprykową, ziemniakiem, pak choi i chimichuri
125 zł
MAKARONY
-
Fettuccine z guanciale i borowikami w emulsji winno-maślanej
47 zł -
Tagliatelle z łososiem, szpinakiem, suszonym pomidorem i mascarpone w sosie śmietanowym
51 zł -
Gnocchi nadziewane kozim serem i truflą w sosie śmietanowym z parmezanem (Świeża czarna trufla + 30 zł)
45 zł
PIZZA
-
Margherita (sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan)
29 zł -
Chorizo (sos pomidorowy, mozzarella, chorizo, gorgonzola, czerwona cebula)
43 zł -
Prosciutto (sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, parmezan)
40 zł -
Bufala (sos pomidorowy, mozzarella, mozzarella di Bufala, rukola)
45 zł -
Quattro Formaggi (sos śmietanowy, gorgonzola, mozzarella, camembert, parmezan, rukola)
45 zł -
Diavola (sos pomidorowy, mozzarella, peperoni, salami picante, bazylia, chili, parmezan)
45 zł
DESERY
-
Sernik z białej czekolady z sorbetem truskawkowym
27 zł -
Fondant czekoladowy z sosem słony karmel i lodami waniliowymi
41 zł
DODATKI
-
Marchewka na maśle z miodem i chili
10 zł -
Blanszowany jarmuż
10 zł -
Cukinia grillowana z parmezanem
12 zł -
Mix sałat
10 zł -
Warzywa na parze
17 zł -
Ziemniaki purée
10 zł -
Ziemniaki purée z masłem truflowym
16 zł -
Frytki domowe (sos: Aïoli, Barbecue)
14 zł -
Ryż jaśminowy
11 zł -
Dodatkowe pieczywo
6 zł -
Masło
5 zł -
Parmezan
5 zł -
Sos (do wyboru): pieprzowy, winny, Bearnaise
8 zł
Do rachunku doliczone zostanie 10 % serwisu.
Zamów Online
✻