W naszej kuchni wykorzystujemy świeże, sezonowe składniki dostarczane przez zaufanych hodowców i producentów.
INFORMAL KITCHEN TASTES
SŁODKOŚCI POLECANE PRZEZ NASZEGO CUKIERNIKA
BEZY, MUSY, TARTY, DROŻDŻÓWKI
SZCZEGÓŁY W KARCIE I U KELNERÓW
PRZYSTAWKI
-
Focaccia z rozmarynem i sosem pomidorowym (szynka parmeńska+7 zł)
23 zł -
Frytki z batatów (sos do wyboru: pomidorowy, majonezowy z papryczkami jalapeno, mus z awokado)
31 zł -
Pielmieni z wołowiną, śmietaną ziołową i masłem pieprzowym
47 zł -
Grillowany camembert z owocami sezonowymi i sosem żurawinowym
49 zł -
Carpaccio z ogórka z krewetkami i musem serowo-cytrynowym
53 zł -
Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem, podwędzany dymem wiśniowym
56 zł -
Kurki z bobem i boczkiem w sosie śmietanowym
67zł -
Krewetki z kiełbaską chorizo w emulsji maślanej z grzanką ziołową
67 zł -
Deska serów i wędlin z oliwkami
95 zł
SAŁATY
-
Sałata Cezar z kurczakiem / krewetkami z bekonem i parmezanem
46 zł / 53 zł -
Sałata Nisuaz z anchois, jajkiem na twardo, fasolką szparagową i sosem musztardowo-pomarańczowym
55 zł -
Sałata z pieczonym kozim serem, burakami, karmelizowanymi orzechami, owocami i sosem żurawinowym
47 zł
ZUPY
-
Chłodnik litewski z jajkiem
32 zł -
Krem z batatów z mlekiem kokosowym
29 zł
DANIA GŁÓWNE
-
Burger InFormal z frytkami i sosem Aioli (jajko / bekon / ser + 5 zł)
Angus, sałata, pomidor, ogórek kiszony, cebula, sos majonezowy-sriracha
44 zł -
Wegatariański burger z tofu, warzywami i sosem majonezowym z mango
49 zł -
Stek z kalafiora z orientalnym mixem sałat i julienne warzywnym
54 zł -
Pierś kurczaka kukurydzianego z puree ziemniaczanym i mizerią
55 zł -
Polik wołowy z sosem winnym z puree truflowym i warzywami sezonowymi
72 zł -
Polędwica z dorsza w łusce z cukinii na czarnym ryżu z fasolką szparagową i sosem paprykowym
83 zł -
Pierś kaczki na musie marchewkowym z ziemniakami hasselback, warzywami i sosem żurawinowym
85 zł -
Stek z polędwicy wołowej na lawie z ziemniakami na maśle, koperkiem, fasolką szparagową i sosem kurkowym
119 zł -
Antrykot wołowy na lawie z grillowanymi warzywami, ziemniakami i sosem kurkowym
125 zł
MAKARONY
-
Ravioli ze szparagami i mascarpone w sosie szparagowym i parmezanem
45 zł -
Spaghetti z krewetkami i pomidorkami cherry w emulsji maślanej
55 zł -
Tagliatelle z wołowiną i kurkami w sosie śmietanowym
59 zł
PIZZA
-
Margherita (sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan)
35 zł -
Prosciutto (sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, parmezan)
47 zł -
Chorizo (sos pomidorowy, mozzarella, chorizo, gorgonzola, czerwona cebula)
49 zł -
Sezonowa pizza (beszamel, kurki, koperek)
51 zł -
Diavola (sos pomidorowy, mozzarella, peperoni, salami picante, bazylia, chili, parmezan)
52 zł
DESERY
-
Panna Cotta z owocami i coulis malinowym
33 zł -
Fondant czekoladowy z lodami i sosem słony karmel
35 zł
DODATKI
-
Marchewka na maśle z miodem i chili
10 zł -
Blanszowany szpinak
10 zł -
Cukinia grillowana z parmezanem
12 zł -
Mix sałat
10 zł -
Warzywa na parze
17 zł -
Ziemniaki purée
10 zł -
Ziemniaki purée z masłem truflowym
16 zł -
Frytki domowe (sos: Aïoli, Barbecue)
14 zł -
Dodatkowe pieczywo
6 zł -
Masło
5 zł -
Parmezan
5 zł -
Sos (do wyboru): pieprzowy, winny, Bearnaise
8 zł
Do rachunku doliczone zostanie 10 % serwisu.
Zamów Online
✻