W naszej kuchni wykorzystujemy świeże, sezonowe składniki dostarczane przez zaufanych hodowców i producentów.
INFORMAL KITCHEN TASTES
SŁODKOŚCI POLECANE PRZEZ NASZEGO CUKIERNIKA
BEZY, MUSY, TARTY, DROŻDŻÓWKI
SZCZEGÓŁY W KARCIE I U KELNERÓW
PRZYSTAWKI
-
Focaccia z rozmarynem i sosem pomidorowym (szynka parmeńska+7 zł)
25 zł -
Frytki z batatów (sos do wyboru: pomidorowy, majonezowy z papryczkami jalapeno, aioli)
31 zł -
Pielmieni z wołowiną, śmietaną ziołową i masłem pieprzowym
47 zł -
Hummus buraczany z grillowanymi warzywami, serem halloumi i
45 zł -
Bruschetta z kremem festo, prosciutto crudo, rukolą i brzoskwinią
47 zł -
Tatar z polędwicy wołowej z jajkiem, podwędzany dymem wiśniowym
59 zł -
Filet Mignon na sosie śmietanowo musztardowym na bazie anchois z
69zł -
Krewetki z kiełbaską chorizo w emulsji maślanej z grzanką ziołową
67 zł -
Deska serów i wędlin z oliwkami
95 zł
SAŁATY
-
Sałata Cezar z kurczakiem / krewetkami z bekonem i parmezanem
46 zł / 53 zł -
Sałata z rostbefem, pesto z suszonych pomidorów i bazylii, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
57 zł -
Sałata z pieczonym kozim serem, burakami, karmelizowanymi orzechami, owocami i sosem żurawinowym
47 zł
ZUPY
-
Krem z grzybów leśnych z truflą
29 zł -
Bulion z tortellacci borowikowym
32 zł
DANIA GŁÓWNE
-
Burger InFormal z frytkami i sosem Aioli (jajko / bekon / ser + 5 zł)
Angus, sałata, pomidor, ogórek kiszony, cebula, sos majonezowy-sriracha
49 zł -
Wegańskie curry z ryżem, tofu i warzywami na bazie mleka kokosowego z orientalnym mixem sałat (krewetki +20 zł / wołowina+ 20 zł)
49 zł -
Pierś z kurczaka zagrodowowego z sosem pomidorowym alla vodka, puree ziemniaczanym z dodatkiem parmezanu, bakłażanem i mixem sałat
55 zł -
Polik wołowy z sosem winnym z puree truflowym i warzywami sezonowymi
72 zł -
Halibut z białym ryżem, brokułem szparagowym, mixem kalafiorów i sosem beurre blanc
83 zł -
Pierś kaczki na musie dyniowym z ziemniakami hasselback, warzywami i sosem żurawinowym
85 zł -
Łosoś norweski na parze z francuskimi ziemniakami, warzywami sezonowymi i sosem maślanym
87 zł -
Stek z polędwicy wołowej na lawie z ziemniakami na maśle, koperkiem, warzywami sezonowymi i sosem pieprzowym
119 zł -
Antrykot wołowy na lawie z grillowanymi warzywami, ziemniakami i sosem pieprzowym
125 zł
MAKARONY
-
Gnocchi buraczane z mascarpone i orzechami w sosie śmietanowym z serem stracciatella
53 zł -
Spaghetti z owocami morza w emulsji maślanej
59 zł -
Papardelle z wołowiną i borowikami w sosie śmietanowym z parmezanem
62 zł
PIZZA
-
Margherita (sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan)
35 zł -
Prosciutto (sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, parmezan)
47 zł -
Guanciale (sos pomidorowy, mozzarella, guanciale, karczochy)
49 zł -
Quatro formaggi (sos serowy, mozzarella, ser pleśniowy, camembert, parmezan)
52 zł -
Diavola (sos pomidorowy, mozzarella, peperoni, salami picante, bazylia, chili, parmezan)
52 zł
DESERY
-
Tarta z sezonowymi owocami
27 zł -
Kokosowa delicja z musem z marakuji
31 zł -
Torcik bezowy
31 zł -
Fondant czekoladowy z lodami i sosem słony karmel
35 zł -
Sernik z białą czekoladą
35 zł
DODATKI
-
Marchewka na maśle z miodem i chili
12 zł -
Cukinia grillowana z parmezanem
16 zł -
Mix sałat
13 zł -
Warzywa na parze
17 zł -
Ziemniaki purée
12 zł -
Ziemniaki purée z masłem truflowym
16 zł -
Frytki domowe (sos: Aïoli, Barbecue)
14 zł -
Dodatkowe pieczywo
6 zł -
Masło
5 zł -
Parmezan
6 zł -
Sos (do wyboru): pieprzowy, winny, Bearnaise
8 zł
Do rachunku doliczone zostanie 10 % serwisu.
Zamów Online
✻