W naszej kuchni wykorzystujemy świeże, sezonowe składniki dostarczane przez zaufanych hodowców i producentów.
INFORMAL KITCHEN TASTES
SŁODKOŚCI POLECANE PRZEZ NASZEGO CUKIERNIKA
BEZY, MUSY, TARTY, DROŻDŻÓWKI
SZCZEGÓŁY W KARCIE I U KELNERÓW
PRZYSTAWKI
-
Focaccia z oliwą rozmarynową i pesto z suszonych pomidorów (rostbef z serem cheddar + 15 zł)
25 zł -
Frytki z batatów (sos do wyboru: awokado, majonezowy z papryczkami jalapeño)
31 zł -
Carpaccio z pomidora z burratą, sosem bazyliowo-czosnkowym i chrupiącą ciabattą
47 zł -
Hummus z suszonymi pomidorami, grillowaną cukinią i pieczarkami oraz serem halloumi
49 zł -
Szparagi owinięte boczkiem z musem z awokado, jajkiem poche i sosem holenderskim
54 zł -
Bruschetta z krewetkami na musie z awokado, mini mozzarellą i pomidorami z pesto bazyliowym
57 zł -
Tatar wołowy z jajkiem przepiórczym, grzybami shimeji, majonezem ziołowym i ziemią z razowca
59zł -
Krewetki w emulsji winno-maślanej z pomidorkami cherry i grzanką ziołową
67 zł -
Rostbef dojrzewający z musem śmietanowo-truflowym i grzanką ziołową
67 zł -
Deska serów i wędlin z oliwkami
99 zł
SAŁATY
-
Sałata Cezar z kurczakiem / krewetkami z bekonem i parmezanem
46 zł / 53 zł -
Sałata z pieczonym kozim serem, burakami, karmelizowanymi, orzechami, świeżymi owocami i sosem żurawinowym
47 zł -
Sałata z burratą, wędzoną kaczką i owocowym tatarem z sosem cytrusowym
53 zł
ZUPY
-
Krem z pieczonych bakłażanów z tahini
29 zł -
Bulion z kaczki z makaronem azjatyckim
32 zł
DANIA GŁÓWNE
-
Burger z szarpaną wieprzowiną, frytkami z batatów (jajko / bekon / ser / jalapeno + 5 zł), sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, prażoną i świeżą cebulą, sosem majonezowym z jalapeño i BBQ
53 zł -
Burger wołowy „Angus” z frytkami (jajko / bekon / ser / jalapeno + 5 zł), sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, prażoną i świeżą cebulą, sosem autorskim i BBQ
53 zł -
Sznycel z kurczaka na sałacie rzymskiej z sosem cesarskim, suszonymi pomidorami i parmezanem
59 zł -
Polik wołowy z sosem winnym, ziemniaki opiekane i warzywami sezonowymi
72 zł -
Sandacz z czerwoną komosą ryżową, warzywami sezonowymi i salsą
83 zł -
Pierś z kaczki na musie borówkowym z puree z batatów, karmelizowaną marchewką i zielonymi szparagami
85 zł -
Żeberka BBQ z ziemniakami opiekanymi, salsą meksykańską i surówką po koreańsku
87 zł -
Łosoś norweski na parze, na musie z zielonego groszku, z julienne warzywnym, zielonymi szparagami i sosem holenderskim
87 zł -
Filet mignon na lawie, z ziemniakami hasselback, kalafiorem, szparagami i sosem Dorblu
125 zł
MAKARONY
-
Ravioli z zielonymi szparagami i mascarpone na musie szparagowym
55 zł -
Risotto marchewkowe z ricottą i pistacjami
55 zł -
Paccheri Carbonara z parmezanem
57 zł -
Pomidorowe tagliatelle z łososiem, szpinakiem i mascarpone w sosie krabowym
59 zł -
Udon z wołowiną, warzywami, sezamem i szczypiorem w sosie hoisin
62 zł
PIZZA
-
Margherita (sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan)
35 zł -
Prosciutto (sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, pomidorki, rukola, parmezan)
47 zł -
Capricciosa (sos pomidorowy, mozzarella, szynka, pieczarki)
49 zł -
Kurczak BBQ (sos BBQ, mozzarella, kurczak, cebula karmelizowana)
52 zł -
Diavola (sos pomidorowy, mozzarella, peperoni, salami picante, bazylia, chili, parmezan)
52 zł -
Burrata (pesto szpinakowe, mozzarella, burrata, pestki dyni, pomidorki cherry, parmezan)
52 zł
DESERY
-
Tarta z sezonowymi owocami
27 zł -
Profiterole z kremem pistacjowym i biała czekoladą
35 zł -
Torcik bezowy
35 zł -
Fondant czekoladowy z lodami pistacjowymi
35 zł -
Sernik z białą czekoladą
35 zł
DODATKI
-
Marchewka na maśle z miodem i chili
12 zł -
Cukinia grillowana z parmezanem
16 zł -
Mix sałat
13 zł -
Warzywa na parze
17 zł -
Ziemniaki purée
12 zł -
Ziemniaki purée z masłem truflowym
16 zł -
Frytki domowe (sos: Aïoli, Barbecue)
14 zł -
Dodatkowe pieczywo
6 zł -
Masło
5 zł -
Parmezan
6 zł -
Sos (do wyboru): pieprzowy, winny, Bearnaise
8 zł
Do rachunku doliczone zostanie 10 % serwisu.
Zamów Online
✻